top of page

Grete naistejooga naistekursus 2024 (kohad täis)– ühine 11-nädalane teekond, kus fookuses naise arhetüübid, jooga, meditatsioonid ja toetavad praktikad

Updated: Feb 12

Naine on üks ütlemata müstiline olend – usun, et igaüks, kes vähegi mõnega kokku on puutunud, võib seda kinnitada! Ja ehkki ma arvan, et ka mees on müstiline olend (ja inimene üldse!), keskendume meie 12. veebruaril alustaval naistekursusel just esimesele! Grete naistejooga naistekursuse kutsub ellu Elujõusaali looja ja hoidja Grete Sutrop.


Grete Sutrop, Elujõusaal, naistekursus, Grete naistejooga, jooga Viimsis, kundalini jooga viimsis
Grete Sutrop – Elujõusaali looja ja hoidja, kundalini jooga, lastejooga õpetaja ja jooga-doula

Ka sel talv-kevadel võtame ette ühise teekonna -sel korral kohtume 11 korral ning tunnetame selle jooksul läbi naise erinevad arhetüübid ja variarhetüübid, sidudes neid võimsalt Sinu enda energiat tõstvate joogaharjutuste ja -seeriate, meditatsioonide, tantsu, mantrate ja igasuguste muude toetavate ja iseenda ja oma naiselikkuse kõikide külgedega kontakti luua aitavate praktikatega.


2024 tõotab tulla kiire minekuga (võib olla juba tunned ja oled juuste lehvides teel) ning kiired ajad toovad enamasti kaasa segadust, kaost,  ja igasuguseid muid asju, mis tahavad keskmest välja kiskuda. Üks mõnus kandev naistekursus aitab meid aga vähemalt korra nädalas kokku tuua, et võtta endale aega, tulla iseendasse ja naiste toetavasse ringi kohale ning kuulata iseenda südame ja pärisolemuse sõnumeid.


Saame kokku alates 12. veebruarist esmaspäeviti kell 19.45-21.30/45 Elujõusaalis Viimsis (igaks juhuks arvesta, et lõpp on 21.45, sest vahel aeg ei oota). Kohtumisi on kokku 11 (vahele jääb kohtumine 18. märtsil) ning lõpupeol tantsime 29. aprillil. Läbi nende nädalate avame järjest oma naiselikkuse erinevaid tahke ja liigume muudkui iseenda poole – seda nii läbi keha- kui vaimupraktikate.


Grete naistejooga, jooga Viimsis, Grete Sutrop, naistekursus
Grete naistekursusele on oodatud kõik naised, kes soovivad iseendaga head või veel paremat kontakti luua

Kursuse jooksul tuleb meiega koos looma ka mitu külalis-ruumihoidjat. Kõige esimesel kohtumisel saame tuttavaks ning et me alustaksime kohe avatud südametega, tuleb meile tseremoniaalset kakao-roosiringi hoidma Klaarsuse-Leie. Lõpupeol hoiab tantsuruumi äge ja soe Kristina Paškevicius ning alguse ja lõpu vahele mahub veel kogemisi.


Meie naistekursuse loomise/kokkupanemise meditatsioonis said ükshaaval selgeks ka erinevad toetavad figuurid! Siin nad on:

  • Naistekursuse ametlik juhtivjumalanna on Gaia ehk Maaema ja ei saa öelda, et ta mind isiklikult ei kõnetaks! Kuna sellist mõnusat kaost ja mürglit on ümberringi piisavalt, on maa-element just see, mis meid selles kõiges jalgupidi maas hoida aitab! Lisaks saab iga naine endale esimeses tunnis teele kaasa võtta ka isikliku jumalanna, kes on just tema teekonnal toeks ja toob fookusesse mingi olulise nurga.

  • Meid hoidvaks ja saatvaks mantraks sai „Om Tare Tuttare Ture Soha“, mis ei saaks mitte paremini sobida – Tara on budismi traditsiooni järgi kaitsja, hoidja ja emalik figuur, kes esindab ka kaastunnet ja tuge kõikvõimalikest takistustest (nii füüsilistest kui vaimsetest) läbitulemisel. Idekas naisteringihoidja!

  • Kursuse ametlikuks toetavaks taimeks õliks sai pelargoon ehk geraanium, mis on armastuse ja usalduse ärataja nii enda, inimeste kui maailma suhtes, ühesõnaga – tõeline südameavaja! Iga naine saab teepeale kaasa pudelikese puhta DoTerra geraaniumiõliga.

  • Kursuse ametlikuks teelhoidvaks kiviks on mäekristall – kivina esindab ta maaelementi ja teistpidi täielikku selgust. Iga naine saab esimeses tunnis teepeale kaasa ka tunde järgi valitud isikliku kivi.

  • Lisaks saab iga naine kaasa märkmiku ja kirjutusvahendi, et pidada kogu kursuse jooksul päevikut, mis aitab selgemini muutuseid ja taipamisi märgata ning lubab kõik iseendast välja kirjutada, mis seda vajab, et iseenda segased kohad saaksid klaarimaks.

  • Tundidest saad kaasa ka praktikaid, mida tundidevahelisel ajal kodus teha, et end tasakaalus hoida ning et veel edukamalt oma keha, meele ja naiselikkusega ühendust luua. Need praktikad on vabatahtlikud, kuid annavad Sulle kahtlemata sügavama ja täielikuma kogemuse.

  • Kursusel saab olema oma ametlik FB-grupp, kus saame praktikaid, muusikat, lugemissoovitusi ja taipamisi jagada ja kus saan jagada ka tundides tehtud olulisimaid harjutusi-meditatsioone-praktikaid meeldetuletuseks osalenutele ja infoks neile, kes mingil põhjusel mõnes tunnis osaleda ei saanud.

 

Sellele ühisele väiksele teekonnale asub umbes kümneliikmeline naistekamp, mille koosseis jääb selle aja jooksul samaks, st uusi liikmeid vahepeal ei liitu. Püüa olla kohal kõikides tundides või siis nii paljudes kui võimalik. See tagab mõnusa usaldusliku ja turvalise olemise ning võimaluse ka teiste kogemistele ja jagamistele mõnusamalt kaasa elada.


Elujõusaal Viimsis, jooga viimsis, Grete Sutrop
Elujõusaal on turvaline ja hoitud ruum, kus on lihtne kohal olla

Tee peal jagame üksteisega just nii palju kui tunne ja soov on – see võib olla igal kohtumisel täiesti erinev, sest iga arhetüüp või selle vari puudutab meid ja meie kogemisi ja olemust samuti erinevalt – võib olla mõnel kohtumisel tunned, et tahad jagada, kuidas end tunned, mida oled taibanud ja mis Sinuga toimub, kuid järgmisel üldsegi mitte, sest vajad protsessimist omas mahlas. Absoluutselt kõik variandid on lubatud.

Naistering võtab Sind alati vastu just sellisena nagu oled ja toetame Sind, et Sina saaksid võtta vastu just nii palju seda, mis tahab üles tulla ja valgust saada kui palju oled valmis võtma. Hoiame naistekambas toetavat, hinnangutevaba ja avatud õhkkonda, et meie elus ja meiega kaasas oleks vähem seda, mis tõmbab alla ning rohkem seda, mis tõstab.


See, mida kursus Sinu ellu toob, sõltub sellest kui palju oled ise valmis pühenduma, panustama, vastu võtma ja lubama. Mida avatuma südame ja meelega tuled, seda võimsam see Sinu jaoks olema saab. Aga võib olla Sa vajadki hoopis mõnusat kulgemist, mis viiks Sind toetatuna kevadesse – see on ka täiesti okei! Alati ei peagi hirmusraskeid kaevetöid tegema! Nii et see kursus saab Sinu jaoks täpselt selline, milliseks Sa valmis oled!


Kursuse formaalseks teejuhiks olen mina, kuid ruumi hoiavad tegelikult kõik selle liikmed ja alati satuvad kokku üksteisele vajalikke teemasid ja asju peegeldama need, kes peavad. Seda on (täiega) näidanud aastad, ringid ja naistepuhkused!

 

Oma osalemissoovist anna märku kirjutades mulle: grete.sutrop@gmail.com ning saadan Sulle info ja juhised panuse kohta.

 

Olen juba üleni valmis koos kursusesse sukelduma ja naistekursusel end kevadesse kanda lubama! Juhhuu!

 

Grete

Elujõusaali looja ja hoidja

Kundalini jooga õpetaja, lastejooga õpetaja ja jooga-doula


Grete naistekursus, jooga viimsis, Grete Sutrop, Grete naistejooga, Elujõusaal
Make see kevad amazing!

 

 

 

 

95 views0 comments
bottom of page