top of page

Kiri saalisõbrale - loome püsitoetajate kogukonna, et saal saaks rasketel aegadel edasi õitseda!



Armas saalisõber,


Kirjutan Sulle ühe kirja.


Elujõusaal hakkas sel kevadel kõndima mööda viiendat eluaastat – kõik need aastad on olnud täis igatpidi tõstvaid ja laadivaid ja lahedaid ja sügavaid üritusi, tunde, inimesi. Nii tohutult palju on olnud avardavaid ja inspikattäis kohtumisi ja taipamisi, mis on tänu saalile aset leidnud – ikka vahepeal mõtlen ja imestan, et kuidas see kõik niimoodi juhtus ja kuidas kõik nii kaunilt kokku jooksis, et saal ja kogu see imetabasus sündida sai. Nii õigel ajal, nii oodatult, niimoodi. Ta vist ikka väga tahtis meile toeks tulla.


Kui Sa oled saali sattunud, siis Sa oled ehk ise ka kogenud, et saal ei ole lihtsalt üks saal, vaid selline päris oma hingega paik, kes võtab Su alati vastu täpselt sellisena nagu oled – hoiab Sulle toetavat ja hinnanguvaba ja hubast-elutubast pehmete vaipadega helget ruumi, et Sina saaksid iseendas rännata, kuhu Sul parajasti vaja. Me oleme Sulle, armas saalisõber, selle usalduse eest südamest ja käsist-jalust ja peast ja üle mõistuse tänulikud. Et Sa oled tulnud, olnud, jaganud, peegeldanud, andnud tükikese endast ühistesse saaliloomistesse. Ka siis, kui Sa pole seda teinud füüsiliselt, kehaliselt saalis kohal olnuna.


Foto: Britt Paju


Seda kirja kirjutan Sulle, saalisõber, sest nii väga soovime, et saaksime saali edasi hoida, selles edasi luua, Sind ja meie kogukonda toetada ja olla toetatud, peegeldada, peegelduda, tantsida, laulda, joogatada, mediteerida, pidutseda, nutta ja naerda, kallistada nii suuri kui väikseid, mõtiskleda, elu pöördeid sisse ja välja hingata, iseennast igatpidi uuesti ja uuesti avastada ja ära tunda.


On olnud väljakutsuv aeg ja kindlapeale mitte ainult saalikesel. On olnud mõtteid ja isegi tegelikult täitsa päris otsus, et ehk on saali aeg läbi saanud. Aga – kuna meil on nii ilusaid sõpru, kes õigel ajal õiges kohas supertoetava sõna ja mõttega kohe olemas on (ja võib olla teevadki nad salaja saalivaimuga koostööd), mõtlesime proovida ühte ideed ellu kutsuda.



Foto: Britt Paju


Seega, armas Elujõusaali kogukond, saalisõber, kui Sa tunned, et soovid, et saal oleks Sinu jaoks olemas, isegi kui Sa võib olla igal nädalal, igal kuul ei jõua meile füüsiliselt kohale. Kui Sa soovid, et siin meiekandis oleks selline hingega ja hingest hoitud oaas-saal, mis on alati Sulle ruumi hoidmas, kuhu saad alati tulla loomisele või ise looma, kus saad end laadida, puhata, hingata ja kohal olla. Siis oleme loonud Elujõusaalile toetajate kogukonna.


Toetajana on Sul võimalus saata saalile oma soovitud püsiv (või ka ühekordne) panus (mis ei pea olema suur – iga panus on toeks. Meid aitab nii 5 kui 10 eurot kuus), mille abil saame hoida saali soojana, katta püsikulud ja kutsuda Sinu jaoks ellu veel rohkem mõnusaid-sügavaid-elavaid-laadivaid olemisi. Esimene suur vajadus on paigaldada saali õhksoojuspump, mis soojendab meid läbi talve ning hoiab kokku suurel hulgal elektrikulusid. Sealt edasi hoiab toetajakogukond saali toimimas, värskendumas, säramas ja õitsemas – vastavalt jooksvatele vajadustele.


Foto: Helen Tulp


Me hoiame ja armastame oma toetajaid otse südamest ja näitame seda ka välja iga mõne kuu tagant aset leidva toetajakogukonna eriüritusega, mis on püsitoetaja jaoks panusevaba. Lisaks loosime püsitoetajate vahel igakuiselt välja tundide-ürituste priipääsmeid, et elu oleks veel ilusam ja meie tänu tuntavam.

Seega, kui Sa tunned, et soovid saali toetada, oleme südamest tänulikud. Iga panus loob ja hoiab meie kogukonda ja saalivaibi – iga panus on energia. Leia täpne panustamisinfo Kogukonna rubriigist lehe ülaosas!


Kui Sul ei ole võimalik püsitoetajakogukonnaga liituda, on toeks iga Sinu üksikpanus, saalikülastus, osalemine tundides ja üritustel ning ka iga Sinu hea soov, toetav mõte ja õhusuudlus saalile.


Hoiame üksteist!

Sinu saalirahvas

26 views0 comments
bottom of page